Frafjord Bilrute har, i tillegg til ordinær rutedrift, en rekke skreddersydde dagsturer for foreninger og lag som ønsker en trivelig dag sammen.

Her er noen eksempler:

Dal, fjell og fjord: Tur til Sirdal hvor vi er innom et par av de store dammene i Sira-Kvina utbyggingen. Vi ta en bedre middag på Fidjeland, før vi kjører den flotte Flatstøldalen like inn til Svartevassdammen. Så legger vi turen over fjellet mot Lysebotn, hvor vi går ombord i rutebåten og fortsetter turen til sjøs. Lysefjorden er jo en opplevelse i seg selv med Kjerag, Songesand, Flørli, Preikestolen og severdigheter på rekke og rad. Kombinert med en kopp kaffe og litt å bite i blir dette en flott avslutning på turen. Fra Lauvik går bussen tilbake til utgangspunktet for rundturen vår.

Tur til Eikemo: Denne turen går til et interessant sted i Sunnhordland. Fra Arsvågen kjører vi E39, og videre inn på E134 fobi Ølen og Etne mot Åkrafjorden. Her tar vi en god pause med middag på Åkratunet, før turen går over fjorden til den veiløse bygda Eikemo, kjent fra NRK-serien: Der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Vi blir fraktet med “traktorbuss” opp til de tre gårdene, som ved siden av geitehold er blitt en turistmagnet i Sunnhordland. På turen tilbake ser vi den flotte Langfossen, kåret til en av verdens 10 flotteste fosser, med et fall på 612 meter.

Tur til Hidra: Via Sokndal, Jøssingfjorden, Åna Sira til Hidra. Gjennom Magma Geopark, en av 37 europeeiske geoparker, med rike forekomster av mineraler, blant annet Ilmenitt som utvinnes av Titania. Jøssingfjorden, kjent fra altmarkaffæren den 16 februar 1940, og boplassen Helleren. Ved Åna Sira krysser vi grensen til Vest Agder, og fortsetter på fergen over til Hidra. Vi kjører til Kirkhamn, og får oss en bedre middag der, før vi besøker flere severdigheter på Hidra. Hjemturen legger vi om Flekkefjord og Moi, hvor vi tar en kaffepause før siste etappe av dagens tur.

Til lands og til vanns i Bjerkreim:  Denne turen går til kjente og mer ukjente steder i Bjerkreim. Vi kjører direkte til Odlandsstø, og går om bord i Ørsdølen for å ta turen inn det 18 km lange og 250 meter dype Ørsdalsvatnet. Vi passerer kjente navn som Lauperak og Dyrskog før vi går i land på Vassbø og tar bussen opp til Bjordal, innerst i dalen. Så går turen over Stavtjørn, hvor vi stopper for middag og en kopp kaffe, før vi fortsetter til Malmin, og til Søyland via Skjæveland.

Nordre Strandalandet rundt:  Vi besøker interessante områder i Strand og starter med en tur opp til Preikestolhytta. Den nye hytta ble åpnet i 2008, og hvert år tar ca 300 000 mennesker turen opp til Preikestolen. (og enkelte filmstjerner). Etter en kort stopp fortsetter vi til Jørpeland og mot Tau. Vi passerer innslaget til den 6,9 km lange Ryfasttunnellen. Så tar vi av hovedveien, forbi Strand kirke til middag og kaffe på Ryfylkegarden Holta. Så går turen over til Fiskå, hvor vi blant annet passerer Norstones knuseanlegg, som sies å levere den beste asfaltsteinen i Europa. Så vender vi nesen mot Oanes og hjemover.

Over Høgsfjorden en tur:  Forsand byr på en rekke interessante steder. Fra Oanes passerer vi fortidslandsbyen Landa, hvor det har vært bosetting i mer enn 2000 år. Videre til Helle, forbi det kjente fjellet Uburen. I øvre Espedal besøker vi et interessant keramikkverksted, før vi returnerer til Forsand og får oss en god middag. Derfra legger vi turen inn langs Lysefjorden til Eiane. Steinbruddet her leverte stein til mange staselige bygninger i Stavanger og rundt om i Europa, og som forsterkning av dikene i Holland. Over fjorden her ser vi Preikestolen, eller Hyvlatånnå som den opprinnelig het. Så går turen tilbake til Oanes og Lauvik.

Dette var en kort beskrivelse av noen ferdig opplagte turer med Frafjord Bilrute. Ta kontakt for en fyldigere beskrivelse av disse, eller andre turer som vi kan tilby. Har dere andre steder dere ønsker å legge turen til er det bare å gi oss et tips, så «skreddersyr» vi et prisgunstig tilbud.